Salvează ca:
Salvată ca:
Cel mai mic preț
Titlu folosit de magazin
Preț
Magazin
Ierburi uitate
Nemira · În stoc
73.50 Lei
Ierburi uitate. Noua bucatarie veche
Librex · În stoc
73.50 Lei
Ierburi uitate
Libris · În stoc
84.00 Lei
Ierburi uitate
Delfin · În stoc
89.99 Lei
Ierburi uitate
BookZone · În stoc
94.50 Lei
Ierburi uitate
Cartepedia · În stoc
105.00 Lei
Ierburi uitate
Carturesti · În stoc
105.00 Lei
Ierburi uitate
CLB · În stoc
105.00 Lei
Ierburi uitate
LibHumanitas · În stoc
105.00 Lei
Istoricul prețului
Teme
Descriere
Ierburi uitate. Noua bucatarie veche
Gastronomie contemporana inspirata de flora spontana, salbatica, de istorii si gusturi din vechime. O colectie de cautari botanice si experimente culinare cu asocieri de gusturi si tehnici de gatit din alte vremi.
Peste 120 de mancaruri unice inspirate de flora spontana si bucataria veche si peste 40 de plante si ciuperci salbatice descrise in detaliu.
-
Aparent paradoxal, volumul Monei Petre se poate citi atat ca studiu de istorie culinara, cat si ca schita pentru o Noua Bucatarie Romaneasca, urbana si moderna. Autoarea construieste prin acest volum o versiune autohtona de cucina povera, reabilitand o serie de ingrediente vegetale (salbatice sau din gradinile taranesti) pe care paradigma dogmatica si uniformizatoare a Bucatariei Nationale (festiva, opulenta, centrata pe carne) le alungase in coltul obscur al bucatariei de post. Volumul nu este doar o carte de retete, ci o cercetare de arheologie culinara, prin care autoarea extrage ingrediente, instrumentar, tehnici de preparare si retete istorice, le distileaza printr-un imaginar cosmopolit de chef si le proiecteaza pe o scena globala foarte actuala de New Cuisines: eclectice, oneste, minimaliste.
-
Va incurajez sa luati aceasta carte drept sursa de inspiratie pentru un alt fel de a gati, care sa porneasca nu de la retete, asa cum se intampla cu majoritatea cartilor de bucate, ci de la ingredientele pe care le aveti la indemana. Gatitul nu ar trebui sa aiba reguli care tin de conventii sociale, de traditie, de obisnuinta sau de statut. Actul de a gati, asa cum il inteleg si il practic, este unul de continua creatie, de explorare a imaginatiei, de eliberare. Hrana si prepararea ei ma invata in fiecare zi despre natura, despre echilibru si imi intareste respectul pentru toate formele de viata.
Detalii
- Categorie
-
Sanatate si dezvoltare personala
Timp liber / Gastronomie - Autor
- Mona Petre
- Traducator
- Roxana Olteanu
- Editura
- Nemira
- Anul publicării
- 2021
- Limbă
- Romana
- Copertă
- Cartonată
- Dimensiuni
- 240x170 mm
- Pagini
- 288