Arta bucătăriei sovietice
Cel mai mic preț
Von Bremzen Anya-Arta bucatariei sovietice
Delfin · În stoc![Delfin](/images/logo/delfin.png)
Arta bucatariei sovietice
Librex · În stoc![Librex](/images/logo/librex.png)
Arta bucătăriei sovietice
Curtea Veche · În stoc![Curtea Veche](/images/logo/curteaveche.png)
Arta bucătăriei sovietice
Cartepedia · În stoc![Cartepedia](/images/logo/cartepedia.png)
Arta bucatariei sovietice
LibHumanitas · În stoc![LibHumanitas](/images/logo/humanitas.png)
Arta Bucatariei Sovietice
Libris · În stoc![Libris](/images/logo/libris.png)
Arta bucatariei sovietice
CLB · Fără stoc![CLB](/images/logo/clb.png)
Arta bucatariei sovietice. O poveste despre mancare si nostalgie
Librarie.Net · Fără stoc![Librarie.Net](/images/logo/librarie.png)
Istoricul prețului
Teme
Descriere
Arta bucatariei sovietice isi dovedeste valoarea memorialistica in momentul in care scriitoarea incepe sa asocieze diversele perioade istorice (razboiul civil, comunismul) cu anumite feluri de mancare. Astfel, placinta lui Lenin sau painea de malai pentru Hrusciov devin metafore pentru starea statului sovietic, iar arta de a gati se confunda cu aceea de a povesti.
Deschizand usa bucatariei sale, Anya von Bremzen reuseste sa se intoarca in propriul trecut, cand comunismul se servea uneori cu porumb si caviar, alteori cu paine goala si gloante. Desi, la o prima vedere, pare a fi vorba despre o colectie de retete traditionale, Arta bucatariei sovietice isi dovedeste valoarea memorialistica in momentul in care scriitoarea incepe sa asocieze diversele perioade istorice (razboiul civil, comunismul) cu anumite feluri de mancare. Astfel, placinta lui Lenin sau painea de malai pentru Hrusciov devin metafore pentru starea statului sovietic, iar arta de a gati se confunda cu aceea de a povesti.
-
Von Bremzen ştie cum să spună o poveste — e incisivă, amuzantă, mereu prezentă.
Chicago Tribune
-
Genială… O biografie cu suflet şi o reflexie a culturii sovietice (şi a celei americane).
Philadelphia Inquirer
-
Este privirea dulce-amară a unei inimi sensibile, îndreptată — prin mâncare — asupra istoriei sovietice.
Los Angeles Times
-
O saga despre cum e să creşti într-un stat-superputere, întotdeauna la limita înfometării… e vie şi sfâşietoare.
Time
Detalii
- Categorie
-
Biografii, memorii, jurnale / Biografii
Biografii, memorii, jurnale / Memorii
Stiinte umaniste / Istorie / Istorie universala
Timp liber / Gastronomie - Autor
- Anya Von Bremzen
- Traducator
- Cornelia Dumitru
- Editura
- Curtea Veche
- Titlu original
- Mastering the Art of Soviet Cooking: A Memoir of Food and Longing
- Anul publicării
- 2014
- Limbă
- Romana
- Copertă
- Brosata
- Dimensiuni
- 150x220 mm
- Pagini
- 336