Psihologia iertarii

Harriet Lerner și Dana Ioana Chirita · 2020
de la 29.75 Lei · 6 oferte
Salvează ca: Salvată ca:
Salvează ca: Salvată ca:

Cel mai mic preț

Vezi mai multe oferte (1)

Istoricul prețului

Teme

Descriere

Ati suferit de pe urma unei persoane care v-a ranit? Sau i-ati provocat cuiva o suferinta? Tuturor ni s-a intamplat, caci interactiunile umane mai putin placute fac parte din viata. Dar ce se intampla atunci cand cel care a comis o tradare, a adus o ofensa ori a creat un inconvenient nu cere scuze si nu se caieste?

Cartea aceasta explica procesul iertarii, din perspectiva ambelor parti implicate. Pe de o parte, cel ranit are nevoie sa-i fie validata durerea, sa iasa la lumina adevarul, iar ofensatorul sa-si exprime regretul. Pe de alta parte, cel care a provocat durerea poate avea nevoie sa refaca relatia cu partea lezata, sa-i redobandeasca increderea si sa se impace cu sine.

Harriet Lerner ne dezvaluie:

  • de ce unii oameni nu cer niciodata iertare;
  • cum se face ca cei mai rai dintre agresori nu au vreodata remuscari;
  • in ce fel adanceste rana o scuza falsa;
  • cand e cazul sa acceptam o scuza autentica;
  • cum sa evitam atitudinea defensiva, daca suntem acuzati pe nedrept;
  • de ce nu avem nevoie sa iertam, ca sa putem merge mai departe;
  • cat este de firesc sa nu iertam in totalitate pe cineva;
  • care sunt caile de a ne gasi pacea mintii, chiar daca nu am iertat...

...si multe alte concluzii contraintuitive, pe care ea le-a descoperit dupa ce a intors pe toate fetele procesul iertarii si scuzele.

In paginile cartii vom gasi povesti de viata captivante si concluzii teoretice solide pentru ceea ce inseamna psihologia iertarii. Cu intelepciune si umor, Harriet Lerner ne pune la dispozitie un ghid salvator, astfel incat sa putem depasi orice situatie problematica.

Psihologia iertarii e o carte practica si, in acelasi timp, profunda. Ne ghideaza prin cele mai dificile zone ale relatiilor umane. Cititi cartea, apoi dati-i-o acelei persoane din viata voastra care nu-si cere niciodata scuze. - Dr. Monica McGoldrick, psihoterapeut de familie si formator invitat al Asociatiei Multiculturale de Psihologie si Psihoterapie

Cu patrunzatoare povesti de viata si nuante clinice pe alocuri, Harriet Lerner ne arata valoarea si puterea iertarii - cum s-o ceri si cum s-o oferi. Care dintre noi n-a fost in ambele situatii? - Dr. Harville Hendrix si dr. Helen LaKelly Hunt, creatorii Terapiei Relationale Imago si autorii bestsellerului Impreuna la bine si la greu

  • Daca vreti sa stiti de ce Harriet Lerner este una dintre eroinele mele, atunci Psihologia iertarii este raspunsul. Aceasta carte schimba regulile jocului.

    Dr. Brene Brown, profesor universitar si cercetator

  • Traim intr-o lume in care vorbim de credinta, dar nu stim sa-i urmam pildele. Ii judecam pe altii mult prea aspru, dar nu ne privim obiectiv in oglinda. Vorbim despre toleranta, dar stim mai bine decat orice sa fim neiertatori. Iertarea vine mult mai usor cand ai rabdarea de a intelege. Iar cea mai grea dintre toate pare a fi iertarea de sine. Ca si cand ar fi gasit o cheie magica ce deschide un lacat si o usa dincolo de care se ascund toate raspunsurile atat de mult cautate pana acum, dr. Harriet Lerner face minuni pentru cititorul ce se regaseste atat de profund in cuvintele ei. Ele nu suna doar bine, ci, mai important decat orice, ofera solutii.

    Andreea Marin, life coach, personalitate media si activist umanitar

  • Nu poti cultiva o relatie interumana, fara sa mai si gresesti. Insa fundamentul relatiilor sanatoase consta in curajul de a repara rupturile psihologice si emotionale ce apar pe parcurs. Iar singurul proces prin care acest miracol devine posibil este iertarea. Despre acest miracol e vorba aici.

    Gaspar Gyorgy, psihoterapeut relational si autor al cartii Revolutia iubirii

Detalii

Categorie
Sanatate si dezvoltare personala / Dezvoltare personala
Sanatate si dezvoltare personala / Lecturi motivationale
Stiinte umaniste / Psihologie
Timp liber / Hobby
Autor
Harriet Lerner, Dana Ioana Chirita
Traducator
Dana-Ioana Chirita
Editura
Pagina de Psihologie
Anul publicării
2020
Limbă
Romana
Copertă
Brosata
Dimensiuni
130x200 mm
Pagini
192
Vezi mai mult

Mai multe cărți de Harriet Lerner și Dana Ioana Chirita