Întâlnirea cu Destinul. Ediție aniversară

Constantin Dulcan și Dumitru Constantin Dulcan · 2023
de la 76.00 Lei · 5 oferte
Salvează ca: Salvată ca:
Salvează ca: Salvată ca:

Cel mai mic preț

Istoricul prețului

Teme

Descriere

Lectura acestei carti este o adevarata sarbatoare a spiritului.

Intalnirea cu Destinul cuprinde un intreg univers prezent si viitor, desi e o pledoarie pentru o lume care nu mai este, pentru o lume trecuta. Azi ne pregatim – unii dintre noi – de robotizare, ne marginim la fragmente mici de cunoastere si ne izolam in lumi artificiale, violente, paralele. Nu mai credem in valori autentice si nu mai credem in trecut. Or, „in tot ceea ce suntem si in ceea ce gandim este mereu vie o istorie trecuta”. E convingerea autorului prezentat printr-o secventa in aceste randuri, un medic daruit ca Hipocrate si un intelectual de stirpe nobila ca Louis Pasteur, asa cum au fost multi odinioara si cum sunt tot mai putini astazi. Muzele l-au daruit cu mai toate domeniile cunoasterii, facandu-l nu numai un mare cunoscator de oameni, ci si unul de universuri, produs deopotriva al stiintei si al credintei, asa cum au rodit ele intr-un sat mirific din Romania de odinioara. (IOAN-AUREL POP)

Cu totii venim pe lume cu un rost si intr-un loc in care este nevoie de noi.

Privind retrospectiv, am acum convingerea ca fiecare dintre noi vine pe lume cu un rost de implinit, cu un sens precis in functionalitatea Universului. Este motivul pentru care suntem dotati cu o anumita zestre nativa si ne nastem in locul si in conditiile adecvate drumului pe care il avem de strabatut in viata.

Oamenii din satul meu, in mijlocul carora mi-am inceput viata, in marea lor majoritate, nu mai sunt. Au plecat odata cu istoria si traditiile lor spirituale, sperand, in simplitatea intelepciunii lor, sa gaseasca o lume mai buna. Am simtit, de aceea, nevoia de a lasa posteritatii amintirea lor, asa cum au trait, cu truda lor, cu bucuriile lor, fie si numai pentru meritul de a fi predecesorii celor ce sunt si ai celor ce vor veni.

Fericesc sansa de a ma fi nascut acolo unde sunt inceputurile noastre arhaice, singurul loc in care poti simti, prin propria existenta, efortul omului de a se ridica din lut, de a aspira spre inaltimi, ajungand la contopirea celor doi poli ai fiintarii noastre – Cerul si Pamantul.

In tot ceea ce suntem si in ceea ce gandim este mereu vie o istorie trecuta. (DUMITRU CONSTANTIN-DULCAN)

Nota editorului

In prezentul nostru tulbure, care a uitat de tot ce inseamna traditia, istoria si continuitatea din existenta unui popor, nu credeam ca se mai poate scrie un elogiu al satului romanesc. Iata ca, in volumul Intalnirea cu Destinul, Dumitru Constantin­-Dulcan o face la modul admirabil si memorabil, dovada ca lumea satului nu a incetat sa vietuiasca (asa cum credem multi dintre noi!), ci este un organism viu, care se regenereaza permanent.

Lauda memoriei biografice, care ne lumineaza calea de a sti cand si cum sa ne intoarcem acasa!

Intalnirea cu Destinul este cartea de memorialistica a Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin-­Dulcan. A fost publicata initial in 2008, ca volumul I al lucrarii In cautarea sensului pierdut, alaturi de volumul II, Creierul si Noua Spiritualitate (Editura Eikon), si a cunoscut doua editii. Ulterior, a aparut ca tom de sine statator (in 2014, la Editura Eikon, si in 2018, la Editura Scoala Ardeleana), tirajele fiind daruite cu prilejul unor evenimente importante si fericite din viata autorului.

Editia de fata, a V­a, care este distribuita si promovata pe piata de carte, o reproduce pe cea din 2008, cu unele modificari si completari. Scrise cu mult talent literar, aceste pagini surprind aspecte demne de a fi cunoscute de catre cititor, incepand cu biografia profesorului si pana la universul in care a trait si traieste, dovedind, inca o data, vocatia pentru scris a Domniei Sale.

Prezenta versiune, tiparita in 2023, este un omagiu adus autorului la aniversarea a 85 de ani. Aceasta se bucura de o prefata semnata de Ioan-­Aurel Pop, Presedintele Academiei Romane, si e realizata sub auspiciile Asociatiei Civice Pro Marghia de catre Editura Scoala Ardeleana.

La multi ani, Domnule Profesor! (VASILE GEORGE DANCU)

Cuprins

O carte de invatatura. Prefata de Ioan-Aurel Pop

Cuvant-inainte. Intoarcerea acasa

Cuvantul autorului la editia a III-a (2014)

Cuvantul autorului la prima editie (2008)

Capitolul 1: Ratacitor pe caile Destinului

Capitolul 2: Exilat pe Terra

Capitolul 3: Familia in care am venit pe lume

Parintii

Moartea tatalui

Regina si Regele balului

Fratii mei

Cum i‑am perceput pe cei din familie

Capitolul 4: Lumea satului meu din perspectiva psihologica

Capitolul 5: Horele din sat

Capitolul 6: Primii ani de scoala

Capitolul 7: Primele iubiri

Primul sarut: 30 de secunde de „eternitate”

Anii de liceu

Dupa 20 de ani

Capitolul 8: Anii de facultate

Medic de medicina generala si medic in specialitate

Drumuri spre necunoscut

Capitolul 9: Drumul spre Inteligenta Materiei

Opinii despre volumul Inteligenta Materiei

Idei de ordin conceptual general enuntate in Inteligenta Materiei

Capitolul 10: Anii de intuneric

Capitolul 11: Drumul spre universitate

Opinii despre volumul Somnul Ratiunii

Capitolul 12: Semne in umbra suferintei

Capitolul 13: Casa din vis

Capitolul 14: Cateva impresii de calatorie

Capitolul 15: Oameni si prieteni ramasi in universul meu spiritual

Epilog

Despre autor

Addenda. Prima atestare documentara a localitatii Marghia (1648)

Detalii

Categorie
Biografii, memorii, jurnale
Fictiune
Religie & spiritualitate / Spiritualitate / Dezvoltare Spirituala
Autor
Constantin Dulcan, Dumitru Constantin Dulcan
Editura
Scoala Ardeleana
Anul publicării
2023
Limbă
Romana
Copertă
Cartonată
Dimensiuni
130x200 mm
Pagini
432
Vezi mai mult

Mai multe cărți de Constantin Dulcan și Dumitru Constantin Dulcan