Cum să crești un copil extraordinar prin metoda Montessori

Tim Seldin · 2017
de la 52.43 Lei · 3 oferte
Salvează ca: Salvată ca:
Salvează ca: Salvată ca:

Cel mai mic preț

Vezi mai multe oferte (1)

Istoricul prețului

Teme

Descriere

Metoda pedagogica urmata de personalitati precum Barack Obama, membrii familiei regale britanice, Graham Bell, Gabriel Garcia Marquez, fondatorii Google Sergey Brin si Larry Page.

Activitati creative care stimuleaza creierul copiilor, pentru a deveni adulti independenti, increzatori in sine si incununati de succes, fericiti si impliniti.

Un sistem testat in ultimii o suta de ani, prin care copiii invata regulile de igiena, bunele maniere, cum sa interactioneze cu mediul inconjurator, cum sa se imbrace, sa scrie litere, sa calculeze sume, pentru a dobandi un tipar pe viata de obiceiuri sanatoase, autodisciplina si responsabilitate.

Scrisa de TIM SELDIN, presedintele Fundatiei Montessori si al Consiliului International Montessori.

Fragment din volum:

„Reduceti numarul de „nu"-uri. Mai devreme sau mai tarziu, toti copiii vor spune cu incapatanare: „Nu, nu vreau!" Aceasta este o lupta clasica pentru putere care incepe in jurul varstei de doi ani si adesea continua toata perioada copilariei si a adolescentei. Multi oameni numesc etapa de inceput „cei doi ani teribili". Dar nu trebuie sa fie asa — nici cu cei de doi ani, nici cu cei mai mari (vezi dreapta).

Luptele pentru putere apar in situatiile in care parintii si copiii sunt hotarati sa faca doar cum vor ei si nimeni nu e dispus sa cedeze. Fiecare se simte, asadar, frustrat si amenintat. Parintii au senzatia ca li se contesta autoritatea. Copiii se simt lipsiti de putere si incearca sa-si afirme autonomia si sa stabileasca un echilibru de forte in relatia lor cu parintii. Nu pedepsiti, indrumati. Amenintarile si pedepsele nu sunt caile potrivite pentru a-i invata pe copii sa se poarte frumos. Cand acestia sunt furiosi sau isi afirma independenta, deseori se poarta urat si nu le pasa daca sunt pedepsiti.

Pe de alta parte, copiii care cedeaza la amenintari si sunt afectati de pedepse doresc cu nerabdare sa ne faca pe plac si sa ne recastige dragostea. In mod evident, acesti copii vor raspunde la fel de bine la oricare alte forme de disciplina. Desi pedepsele par sa produca rezultate de moment, rareori dau roade durabile, ele functionand doar daca celui in cauza ii pasa.

Invatati-va copilul sa faca lucrurile corect si puneti accentul pe partea pozitiva. Nu folositi insulte si cuvinte aruncate la nervi, chiar daca nu e mereu usor. Si mai ales incercati sa nu adresati copilului intrebari retorice de genul: „De cate ori trebuie sa-ti spun...?", la care raspunsul corect ar fi: „Nu stiu, tata! De cate ori trebuie sa-mi spui?" Daca puneti o intrebare nepotrivita, mai mult ca sigur veti primi un raspuns pe masura."

Detalii

Categorie
Sarcina, cresterea copilului / Cresterea copilului, parenting
Autor
Tim Seldin
Editura
Litera
Anul publicării
2017
Limbă
Romana
Copertă
Brosata
Dimensiuni
183x233 mm
Pagini
192
Vezi mai mult

Mai multe cărți de Tim Seldin