Apel pentru Romania Mare

Marius Marinescu, Mihai Mitran, Liliana Cojocaru și Bogdan Budulac · 2022
de la 29.25 Lei · 3 oferte
Salvează ca: Salvată ca:
Salvează ca: Salvată ca:

Cel mai mic preț

Vezi mai multe oferte (1)

Istoricul prețului

Descriere

Excelente,

Refacerea Romaniei Mari este un prilej unic de reparatie morala si istorica a SUA si Marii Britanii fata de Romania, tari care, printr-o decizie criminala – Tratatul de la Ialta, semnat in februarie 1945, de Th. Roosevelt, Winston Churchill si I. V. Stalin - ne-au aruncat sub bocanc rusesc.

In acelasi sens, un numar de 92 de fosti deputati din Republica Moldova, impreuna cu o serie importanta de personalitati basarabene, afirma, intr-o Scrisoare Deschisa adresata presedintilor Romaniei si Republicii Moldova - Klaus Iohannis si Maia Sandu-, ca, in fata riscului unei invazii ruse reale, solutia este reintoarcerea Basarabiei romane la Tara-Mama, Romania, respectiv REUNIREA. Intre personalitatile basarabene se numara marele compozitor Eugen Doga, eminescologul Mihai Cimpoi, membru al Academiei Romane si a celei de la Chisinau, fostii detinuti politic de la Tiraspol: Alexandru Lesco, Tudor Popa si Andrei Ivantoc, care au castigat, la CEDO, procesul impotriva Federatiei Ruse, istorici si scriitori. Activenews se alatura si sustine demersul fratilor basarabeni pentru REUNIFICAREA NATIONALA. Avand in vedere importanta momentului si prestigiul semnatarilor Apelului, Activenews solicita si implicarea istoricilor Academiei Romane si a altor personalitati, foruri politice, stiintifice si civice din Romania.

Marele patriot, Mihai Eminescu, dorea independenta noastra fata de puterile straine, dar si refacerea Romaniei Mari, deziderate exprimate si in poezia „Doina”. Autentica si actuala pentru timpurile pe care le traim, poezia „Doina” a fost scrisa de poetul nostru national, Mihai Eminescu, in anul 1883. Continutul poeziei este semnificativ pentru simbolul ce-l reprezinta cantecul de speranta si de durere al poporului nostru. Este un strigat, o imprecatie, mesajul fiind unul de protest extrem de actual si o chemare la unitate. Trebuie sa mentionam ca toti marii patrioti romani au fost omorati de tradatorii de patrie. Exemplu: Tudor Vladimirescu (1821), Avram Iancu (1872), Mihai Eminescu (1889), Nicolae Iorga (1940), Nicolae Ceausescu (1989), Corneliu Vadim Tudor (2015). De asemenea, este rusinos faptul ca, in imnul Romaniei, compus de Andrei Muresan (muzica Anton Pann), sunt preaslaviti cuceritorul Daciei, imparatul Romei, Traian, si regele Ungariei, Matei Corvin.

Revenind la contextul geopolitic actual, apreciem ca unificarea cu Basarabia poate fi realizata, in urma deciziilor marilor puteri, prin trei variante:

  • Direct prin referendum, cu acordul marilor puteri; • Viitorul presedinte sa fie ales si in Basarabia si in Romania, cu acordul marilor puteri, dupa modelul de la 1859, cand domnitorul Alexandru Ioan Cuza a fost ales in ambele principate;
  • Prin aderarea Basarabiei la Uniunea Europeana si apoi unirea cu Romania, dupa modelul unificarii celor doua Germanii, prin acordul marilor puteri.

Referitor la teritoriile furate de rusi si detinute de Ucraina: Bucovina de Nord, Herta, Buceagul si Insula Serpilor, o decizie a marilor puteri in consens cu Ucraina poate duce la unificarea acestor tinuturi cu populatia romaneasca. In ceea ce priveste avantajele unificarii pentru NATO si Uniunea Europeana, mentionam cresterea suprafetei economice europene, dezvoltarea si extinderea securitatii NATO s.a.

  • Pornind de la dreptul natural si legitim al unitatii nationale si de la faptul ca reunificarea nationala este necesara din mai multe considerente - pentru reparatie istorica, sociala, morala si economica, dar si pentru interesele geostrategie ale NATO si ale UE - facem un apel catre Domniile-voastre pentru a identifica o formula de re (unire) a Republicii Moldova, a tinuturilor Bucovina de Nord, Herta, Bugeac si a Insulei Serpilor, teritorii romanesti furate de URSS, cu Patria

    Mama, Romania!

Detalii

Categorie
Stiinte umaniste / Istorie / Istoria romanilor
Autor
Marius Marinescu, Mihai Mitran, Liliana Cojocaru, Bogdan Budulac
Editura
Hoffman
Anul publicării
2022
Copertă
Brosata
Dimensiuni
200x130 mm
Pagini
346
Vezi mai mult

Mai multe cărți de Marius Marinescu, Mihai Mitran, Liliana Cojocaru și Bogdan Budulac