Mulcirea culturilor de legume
Cel mai mic preț
Mulcirea culturilor de legume. Mai putin udat, mai putine buruierni, legume de calitate
Librarie.Net · În stocMulcirea culturilor de legume - Mai putin udat, mai putine buruieni, legume de calitate
CLB · În stocMulcirea culturilor de legume
Libris · În stocMulcirea culturilor de legume
Carturesti · Fără stocMulcirea culturilor de legume. Mai putin udat, mai putine buruierni, legume de calitate
Delfin · Fără stocIstoricul prețului
Teme
Descriere
Mulcirea culturilor de legume. Mai putin udat, mai putine buruieni, legume de calitate
Mulcirea este unul dintre pilonii gradinaritului bio. Ea permite: • Conservarea umiditatil solului si, astfel, economisirea apei in gradina • Protejarea plantelor in fata bolilor si daunatorilor • Atenuarea efectelor soarelui si ploilor violente care agreseaza suprafata solului • Evitarea concurentei buruienilor • Hranirea vietuitoarelor solului, mai ales a ramelor, acesti pretiosi auxiliari ai solului
Exista numeroase tipuri de mulci: iarba uscata sau cruda, paie, lemn tocat, scoarta de copac etc. Toate acestea vor fi alese si utilizate in functie de nevoile fiecaruia.
Cand sa-I aplicam, la ce grosime, cat timp rezista, cum udam, cand il indepartam? Tehnica mulcirii se adapteaza fiecarei culturi: nu se mulcesc la fel trandafini, tomatele, salatele, morcovii. Dar, o solutie exista pentru fiecare dintre acestea!
Text de Blaise Leclerc Fotografii de Jean-Jacques Raynal
Detalii
- Categorie
-
Stiinte / Tehnica si tehnologie
Timp liber / Hobby / Gradinarit - Autor
- Blaise Leclerc, Jean-Jacques Raynal
- Traducator
- Florin Mateescu
- Editura
- M.a.s.t., Mast
- Anul publicării
- 2019
- Copertă
- Brosata
- Dimensiuni
- 200x130 mm
- Pagini
- 96