Mulcirea culturilor de legume

Blaise Leclerc și Jean-Jacques Raynal · 2019
de la 14.52 Lei · 5 oferte
Salvează ca: Salvată ca:
Salvează ca: Salvată ca:

Cel mai mic preț

Vezi mai multe oferte (2)

Istoricul prețului

Teme

Descriere

Mulcirea culturilor de legume. Mai putin udat, mai putine buruieni, legume de calitate

Mulcirea este unul dintre pilonii gradinaritului bio. Ea permite: • Conservarea umiditatil solului si, astfel, economisirea apei in gradina • Protejarea plantelor in fata bolilor si daunatorilor • Atenuarea efectelor soarelui si ploilor violente care agreseaza suprafata solului • Evitarea concurentei buruienilor • Hranirea vietuitoarelor solului, mai ales a ramelor, acesti pretiosi auxiliari ai solului

Exista numeroase tipuri de mulci: iarba uscata sau cruda, paie, lemn tocat, scoarta de copac etc. Toate acestea vor fi alese si utilizate in functie de nevoile fiecaruia.

Cand sa-I aplicam, la ce grosime, cat timp rezista, cum udam, cand il indepartam? Tehnica mulcirii se adapteaza fiecarei culturi: nu se mulcesc la fel trandafini, tomatele, salatele, morcovii. Dar, o solutie exista pentru fiecare dintre acestea!

Text de Blaise Leclerc Fotografii de Jean-Jacques Raynal

Detalii

Categorie
Stiinte / Tehnica si tehnologie
Timp liber / Hobby / Gradinarit
Autor
Blaise Leclerc, Jean-Jacques Raynal
Traducator
Florin Mateescu
Editura
M.a.s.t., Mast
Anul publicării
2019
Copertă
Brosata
Dimensiuni
200x130 mm
Pagini
96
Vezi mai mult

Mai multe cărți de Blaise Leclerc și Jean-Jacques Raynal