Bucate si bauturi cunoscute de taranii romani la inceputul secolului XX
2021
34.00 Lei · 1 ofertă
Salvează ca:
Salvată ca:
Salvează ca:
Salvată ca:
Cel mai mic preț
Titlu folosit de magazin
Preț
Magazin
Bucate si bauturi cunoscute de taranii romani la inceputul secolului XX
LibHumanitas · În stoc
34.00 Lei
Istoricul prețului
Teme
Descriere
Prima aparitie in volum a cercetarii din perspectiva antropologica a bucatariei romanesti. Cartea are valoarea de document, prin descrierea realitatilor descrise.Numita initial „Din bucataria taranului roman” in urma cu mai bine de un secol Mihai Lupescu, scria in lucrarea lui urmatoarele: „Mamaliga, mandra, colena, mangra, maliga, maliguta, bucadarnic – e temelia hranei taranesti. «Ii greu cand nu-i maliga» ori «ii greu de castigat mamaliga» inseamna ca vremurile-s grele si ca lupta pentru existenta e vajnica. Cand taranul are mamaliga, udatura (sorbitura), bucatele se gasesc lesne. «Da’ bine ca-imamaligape fund, cacelelalte s-or gasi»”.
Detalii
- Categorie
- Stiinte umaniste / Sociologie
- Traducator
- Dan Negrescu
- Editura
- Paideia
- Anul publicării
- 2021
- Copertă
- Brosata
- Dimensiuni
- 90x200 mm
- Pagini
- 122