Bucate si bauturi cunoscute de taranii romani la inceputul secolului XX

2021
34.00 Lei · 1 ofertă
Salvează ca: Salvată ca:
Salvează ca: Salvată ca:

Cel mai mic preț

Istoricul prețului

Teme

Descriere

Prima aparitie in volum a cercetarii din perspectiva antropologica a bucatariei romanesti. Cartea are valoarea de document, prin descrierea realitatilor descrise.Numita initial „Din bucataria taranului roman” in urma cu mai bine de un secol Mihai Lupescu, scria in lucrarea lui urmatoarele: „Mamaliga, mandra, colena, mangra, maliga, maliguta, bucadarnic – e temelia hranei taranesti. «Ii greu cand nu-i maliga» ori «ii greu de castigat mamaliga» inseamna ca vremurile-s grele si ca lupta pentru existenta e vajnica. Cand taranul are mamaliga, udatura (sorbitura), bucatele se gasesc lesne. «Da’ bine ca-imamaligape fund, cacelelalte s-or gasi»”.

Detalii

Categorie
Stiinte umaniste / Sociologie
Traducator
Dan Negrescu
Editura
Paideia
Anul publicării
2021
Copertă
Brosata
Dimensiuni
90x200 mm
Pagini
122
Vezi mai mult