Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti. Editie rascroita
Cel mai mic preț
Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti. Editie rascroita
Librarie.Net · În stocBucate, vinuri si obiceiuri romanesti. Editie rascroita
Libris · În stocBucate, vinuri si obiceiuri romanesti. Editie rascroita
Delfin · Fără stocIstoricul prețului
Descriere
Radu Anton Roman a fost inzestrat cu toate darurile creatorului baroc si ale consumatorului expert, el face parte din categoria acelora pentru care partea cea mai importanta a unei bucurii este comentariul.
"A gati e a scrie. Nmici o senzatie nu e deplina, daca nu devine cuvant. Voluptatea de a povesti o mancare si de a construi, in jurul paharului, zglobii piruete lirice justifica si amplifica placerile casei. Neobisnuita este investitia de efort, de salahorie, la care consimte R.A.R. pentru a documenta jubilatia. Bucataria e biblioteca, arhiva, laborabor. Siestea e activitate de cercetare. Ponciful unitatii de grant a expresiei culinare autohtone in jurul sarmalelor si mititeilor, se spulbera pentru a face loc unei diversitati feerice. Adevarului canonic i se substituie, salutar, sarbatoarea adevarurilor multiple, culese in fiecare sat, pe fiecare vale, ograda cu ograda. Suntem in plin postmodernism - vor spune cativa universitari famelici. As! A se slabi! Suntem in plina traditie, in tot ce are ea mai exuberant, mai firesc si mai apetisant", conform lui Gabriel Liicean
Detalii
- Categorie
- Timp liber / Gastronomie
- Autor
- Radu Anton Roman
- Editura
- Paideia
- Anul publicării
- 2020
- Dimensiuni
- 280x200 mm
- Pagini
- 260