Vinul - de la strugure in pahar

Vinul - de la strugure in pahar

Jens Priewe · 2015
de la 60.12 Lei · 9 oferte
Salvează ca: Salvată ca:
Salvează ca: Salvată ca:

Cel mai mic preț

Vezi mai multe oferte (4)

Istoricul prețului

Teme

Descriere

Vinul, de la strugure in pahar. Tot ce trebuie sa stim despre vin

Povestea vinului ofera o imagine completa a istoriei acestei milenare plante - vita-de-vie - si a darului ei de pret, vinul. Practic, istoria vinului se confunda cu insasi istoria umanitatii. Aceasta licoare miraculoasa a castigat o popularitate uriasa in ultimele doua decenii, si asta datorita calitatilor sale mereu imbunatatite. Prezenta carte ii ofera cititorului informatii detaliate despre tipurile de vita-de-vie, despre soiurile de struguri si perioadele lor de coacere, despre podgorie si munca in cadrul acesteia, cu tot ce implica ea. Un capitol aparte este dedicat tehnologiei de fabricare a vinului si celor mai apreciate sortimente de vinuri, un altul particularitatilor celor mai importante zone viticole ale lumii. Fiind un produs sensibil, manevrarea vinului se face cu delicatete: de la calitatea dopului si a tirbusonului la turnarea intr-un anumit pahar, de la temperatura ideala la care se bea vinul pana la depozitarea lui, dar si prezentarea defectelor care pot aparea, totul este tratat in detaliu.

Vinul - de la strugure in pahar - Tot ce trebuie sa stim despre vin va trezi, cu siguranta, atat interesul gurmandului cat si al specialistului enolog, care se vor convinge, lecturand aceasta carte, cat de mult ii datoreaza vinului civilizatia umana.

Cuprins: Primul contact Neajutorat in fata raftului: ce ne spun eticheta, pretul, provenienta si ambalajul Eticheta • Vinul si pretul • Vinul si alcoolul • Calitatea vinului • Vinul bag-in-box • Vinul din supermarket • Degustarea vinului

Cunostinte generale Ce trebuie sa stim pentru a putea exprima o opinie avizata: notiuni importante legate de vin, date istorice si definitii Componentele vinului • Scurta istorie a vinului • Centura mondiala a vitei-de-vie • Denumirile de origine • Cunostinte despre vin

Ampelografia Biologia unei plante neobisnuite: tipuri de vita-de-vie, butucul de vita, morfologia strugurelui Vita-de-vie • Soiuri de struguri rosii • Soiuri de struguri albi • Boabele • Taninul • Gradul de coacere a strugurilor

Podgoria "Mama" calitatii: podgoria si lucrarile specifice Solul • Plantarea • Taierea vitei-de-vie • Anul in vie• Culesul strugurilor • Cultura biologica

Lucrul in crama Oameni, butoaie si traditii: cum se transforma sucul in vin Producerea vinului rosu • Producerea vinului alb • Cunostinte despre butoaie • Noi tehnici enologice • sampania • Sekt, Spumante, Prosecco & Co. • Vinuri dulci • Vinul de Porto • Vinul de Xeres

Tari viticole Despre punctele forte, punctele slabe si particularitatile celor mai importante zone viticole Franta • Italia • Spania • Romania • Germania • Austria • Elvetia • Portugalia • Ungaria • Grecia • Slovenia • Croatia • Africa de Sud • California • Chile • Argentina • Australia • Noua Zeelanda • Luxemburg si Estul Europei

Cunostinte practice despre vin Despre manevrarea unui produs sensibil Calitatea dopului de pluta • Dispozitive alternative de inchidere a vinului • Capsula • Tirbusonul • Paharele pentru vin • Temperatura la care se bea vinul • Servirea • Depozitarea vinului • Imbatranirea vinului • Decantarea • Accesoriile • Bule si tartru •Defecte ale vinului

Detalii

Categorie
Sanatate si dezvoltare personala / Dezvoltare personala
Stiinte / Tehnica si tehnologie
Timp liber / Gastronomie
Timp liber / Hobby
Autor
Jens Priewe
Traducator
Simona Weiss
Editura
Casa
Anul publicării
2015
Limbă
Romana
Copertă
Cartonată
Dimensiuni
260x200 mm
Pagini
168
Vezi mai mult

Mai multe cărți de Jens Priewe