Colesterolul

Pierre Valentin Marchesseau · 2024
de la 20.00 Lei · 4 oferte
Salvează ca: Salvată ca:
Salvează ca: Salvată ca:

Cel mai mic preț

Vezi mai multe oferte (2)

Istoricul prețului

Teme

Descriere

În general, oamenii cred într-un mod foarte simplist ceea ce afirmă medicii insuficient formați în fiziologie, și anume că alimentele grase (unt, lapte gras, brânzeturi grase, ouă etc.) sunt agenții direcți ai colesterolului în exces din sânge, și astfel, cauza indirectă a bolilor cardio-vasculare. Colesterolul, trebuie să știți încă de la începutul acestor rânduri, nu este o substanță străină și dăunătoare, dimpotrivă, este o substanță fiziologică și foarte utilă economiei organismului. Doar excesul de colesterol este dăunător. Virtuțile acestuia în limitele normale sunt numeroase: este un agent vitaminic (aport de vitamine lipo-solubile), energetic (rezervă nutritivă), lubrifiant al vaselor si al articulațiilor, protector al mucoaselor, generator al părului și al unghiilor și al hormonilor sexuali masculini și feminini. Este o substanță protectoare, anti-toxică și echilibrantă în anumite schimburi. Este deci o auto-apărare a organismului nostru. A încerca să scăpăm de colesterol prin eliminarea din alimentație a produselor care îl conțin este adesea o eroare grosieră. Într-adevăr, colesterolul este indispensabil în transformarea unor elemente, cum sunt vitaminele și hormonii, iar atunci când lipsește organismul nostru îl va fabrica din făinoase, amidon și zaharuri (la nivelul ficatului). Natura a prevăzut totul, dar aceste eforturi de reglare epuizează considerabil rezervele noastre neuro-endocrine.

Detalii

Categorie
Medicina
Sanatate si dezvoltare personala / Sanatate / Terapii alternative
Autor
Pierre Valentin Marchesseau
Editura
Sens
Anul publicării
2024
Limbă
Romana
Copertă
Brosata
Dimensiuni
130x200 mm
Pagini
1
Vezi mai mult

Mai multe cărți de Pierre Valentin Marchesseau