Efectul Picasso. Influenta lui Picasso asupra artei romanesti din anii ‘60 pana la ora actuala

Erwin Kessler și Joanne Snrech · 2024
de la 222.50 Lei · 2 oferte
Salvează ca: Salvată ca:
Price drop -4%
Salvează ca: Salvată ca:

Cel mai mic preț

Istoricul prețului

Descriere

Peste 100 de ilustratii de mari dimensiuni), analizate in doua texte introductive, semnate de istorici de arta romani si francezi, precum si un chestionar Efectul Picasso: „Care este efectul lui Picasso asupra creatiei si vietii proprii?”, adresat artistilor romani.

MARe/Muzeul de Arta Recenta Bucuresti prezinta una dintre cele mai originale si importante expozitii la nivel mondial, dedicate lui Pablo Picasso, inscrisa in seria de 42 de evenimente, Celebration Picasso: 1973-2023, care aniverseaza 50 de ani de la disparitia fizica a artistului spaniol: EFECTUL PICASSO (27 septembrie 2023 - 22 ianuarie 2024). 46 de lucrari (picturi, desene, gravuri) din colectia de artist a lui Pablo Picasso prezentate in oglinda cu 65 de lucrari semnate de 37 de artisti romani contemporani influentati de opera celei mai importante figuri a artei moderne.

„Efectul Picasso prezinta ecoul operei si personalitatii lui Picasso asupra artei romanesti din anii 1960 pana in prezent, prin lucrari realizate de 37 de artisti contemporani. Ideea nu a fost de a realiza un echilibru, ci de a oferi un sens (artistic, istoric, politic) prin insertia unor artisti romani. Privirile lor asupra lui Picasso sunt bogate si diverse. De la imitarea optiunilor stilistice si iconografice inspirate de Picasso (in special de cubismul sau timpuriu), la subminarea nuantelor politice ale apartenentei sale comuniste si chiar la batjocorirea lui Picasso sau reinterpretarea operelor si a figurii sale intr-o directie cu totul spirituala, un intreg taram al materiei picassiene se deschide prin contributiile artistilor romani. Aportul lor este frecvent critic si extrem de creativ: pe langa picturile si desenele artistilor romani, sunt prezente sculpturi, instalatii, ceramica, fotografie, arta murala. Astfel, expozitia se transforma intr-o traire autentica si densa a unei calatorii istorice prin cei peste 50 de ani de interferenta fructuoasa a lui Picasso cu lumea artei romanesti." Erwin Kessler, directorul Muzeului de Arta Recenta Bucuresti si curatorul expozitiei.

Artistii romani expusi: Corneliu Baba, Horia Bernea, Stefan Bertalan, Mircea Cantor, Eva Cerbu, Vali Chincisan, Darie Dup, Aniela Firon, Marin Gherasim, Ion Grigorescu, Vasile Gorduz, Dumitru Gorzo, Hortensia Mi Kafchin, Kadar Tibor, Kero Zen, Irlo, Victor Man, Tincuta Marin, M.H. Maxy, Florin Mitroi, Valeriu Mladin, Dragos Morarescu, Nagy Albert, Mihai Olos, Ion Pacea, Radu Pandele, Neculai Paduraru, Pisica Patrata, Constantin Piliuta, Silvia Radu, Alexandru Radvan, Alma Redlinger, Wanda Sachelarie-Vladimirescu, Donald Simionoiu, Alexandru Tipoia, Vladimir Zamfirescu, Marian Zidaru.

Detalii

Categorie
Arta, arhitectura, design / Arta
Autor
Erwin Kessler, Joanne Snrech
Editura
Vellant
Anul publicării
2024
Dimensiuni
200x300 mm
Pagini
256
Vezi mai mult

Mai multe cărți de Erwin Kessler și Joanne Snrech