Viitorul omenirii si alte eseuri deloc populare

Bertrand Russell și Kirk Willis · 2021
de la 31.50 Lei · 9 oferte
Salvează ca: Salvată ca:
Salvează ca: Salvată ca:

Cel mai mic preț

Vezi mai multe oferte (4)

Istoricul prețului

Teme

Descriere

Cu o introducere de Kirk Willis

„Viitorul omenirii si alte eseuri deloc populare nu este nici o colectie pestrita de ganduri razlete, nici o articulare detaliata a unui program politic; este mai degraba o entuziasmanta reafirmare de catre Russell a valorilor liberale in mijlocul carora s-a nascut, pentru care a militat de-a lungul vietii si in care era convins ca trebuie ancorata o lume noua.

Scrisa cu luciditatea si verva-i caracteristice, cartea de fata este rand pe rand exuberanta, combativa, grava si presarata cu aforisme ambitioase… Viitorul omenirii si alte eseuri deloc populare a devenit repede una dintre cele mai accesibile si mai populare carti ale lui Russell.“ — KIRK WILLIS

Figura de prim ordin a logicii si filozofiei secolului XX, lordul BERTRAND RUSSELL (1872–1970) a fost totodata un autor prolific si in probleme de interes pentru publicul larg: religia, organizarea sociala, relatiile internationale, razboiul si pacea, educatia, etica, influenta stiintei asupra vietii sociale etc. In toate aceste chestiuni a exprimat o gandire originala si viguroasa, adesea in raspar cu mentalitatile dominante si starnind nu o data nemultumiri si reactii adverse din partea autoritatilor. Izbucnirea Primului Razboi Mondial i‑a dat ocazia sa‑si manifeste antimilitarismul si pacifismul; drept consecinta, si‑a pierdut in 1916 postul de la Cambridge si a fost condamnat in 1918 la sase luni de inchisoare. Democrat, individualist si liberal, Russell a impartasit vederile socialistilor englezi, dar a criticat bolsevismul dupa o calatorie in Rusia, intreprinsa in 1920. Pana la sfarsitul vietii n‑a incetat sa fie un adversar al oricarei forme de dictatura si un luptator pentru cauza pacii, opunandu‑se utilizarii militare a energiei nucleare sau denuntand pericolele nationalismului. In 1950 i‑a fost decernat Premiul Nobel pentru literatura, „drept recunoastere a activitatii sale scriitoricesti variate si de mare importanta, prin care apara idealurile umaniste si libertatea de gandire“. Lucrari ale lui Bertrand Russell aparute la Humanitas: Istoria filozofiei occidentale (2005), In cautarea fericirii (2011), Cunoasterea lumii exterioare (2013), Credintele mele (2014), Eseuri sceptice (2015), Autobiografia lui Bertrand Russell (2018), Viitorul omenirii si alte eseuri deloc populare (2021).

  • O sarbatoare intelectuala… deliciul acestei carti vine din acea combinatie care l-a facut pe Russell celebru, o impletire de spirit si sensibilitate, de viziune larga si exprimare fireasca.

    Financial Times

  • Lui Russell nu-i sta in putinta sa fie anost, la fel cum e incapabil de superficialitate.

    The Observer

Detalii

Categorie
Biografii, memorii, jurnale / Publicistica, eseu
Fictiune
Literatura / Literatura universala
Stiinte umaniste / Filozofie
Autor
Bertrand Russell, Kirk Willis
Traducator
S.G. Dragan
Editura
Humanitas
Anul publicării
2021
Limbă
Romana
Copertă
Brosata
Dimensiuni
200x130 mm
Pagini
232
Vezi mai mult

Mai multe cărți de Bertrand Russell și Kirk Willis