Dumnezeu si femeia

Jacques Dalarun · 2009
26.15 Lei · 2 oferte
Salvează ca: Salvată ca:
Salvează ca: Salvată ca:

Cel mai mic preț

Vezi mai multe oferte (1)

Istoricul prețului

Descriere

  • Plecati, oameni buni, si transmiteti stapanei voastre cuvintele mele. Daca ii va fi de folos, ma voi ruga pentru ea. Dar trebuie sa stie ca, atata vreme cat voi fi in carne si oase, nu vreau sa vad la fata nicio femeie si ca in aceasta manastire pe care am ridicat-o la porunca Domnului nu va intra niciodata vreo femeie.Viata Sfantului Calais, scrisa in secolul al IX-lea, despre intamplari petrecute, probabil, in secolul al VI-lea.

    Cine este cel care indrazneste sa spuna ca femeia nu are voie sa intre in biserica daca pacatele i-au fost iertate? Ce este mai important oare, templul material al lui Dumnezeu sau templul spiritual in care Dumnezeu salasluieste? Daca femeia se infrupta din timpul si sangele lui Christos, ganditi-va ca este o nebunie sa credeti ca nu trebuie sa intre in biserica!

    Robert dArbrissel, fondatorul manastirii mixte Fontevraud, secolul al XI-lea

  • Femeia, flacara mistuitoare, nebunie fara margini, blestem fara egal,/ cea care prinde raul din zbor si il raspandeste in jurul ei. Femeia i-a luat lui Paris mintile, lui Urie viata,/ lui David milostenia si lui Solomon credinta./ Femeia este vinovata de taierea capului Sfantului Ioan, de condamnarea lui Hippolyt la moarte si a lui Iosif la inchisoare. Femeia conduce cu mintea, convinge cu vorba si executa cu fapta,/ ducand legea, poporul si, in acelasi timp, pe ea insasi, la pieire.

    Hildebert de Lavardin, prelat si poet, secolul al XI-lea

  • Iertarea asezata deasupra legii a produs o adevarata revolutie religioasa. Dumnezeu si-a schimbat sexul, ca sa zic asa. Fecioara a devenit Dumnezeul lumii, ea a invadat aproape toate templele si altarele. Pietatea se topea in entuziasmul cavaleresc. Biserica mistica din Lyon celebra Imaculata Conceptiune (1134). Femeia domnea in cer, ca si pe pamant. O vedem intervenind in treburile acestei lumi, dirijandu-le.

    Jules Michelet, Istoria Frantei, Paris, 1974

Detalii

Categorie
Religie & spiritualitate / Religie / Crestinism
Autor
Jacques Dalarun
Editura
Aramis, Semne-Artemis
Anul publicării
2009
Dimensiuni
240x170 mm
Pagini
460
Vezi mai mult